Brukervennlighet på nettsider er viktig

8115492-web-and-internet-design-tags-cloud

Det grunnleggende for en nettside er at innholdet er interessant nok til at folk skal være villige til å besøke nettsiden. Det kan for eksempel være en nettbutikk med interessante produkter, en informativ nettside som omhandler et stoff som har et visse publikumspotensial eller en politisk eller religiøs side som har et innhold med oppslutning eller interesse fra et visst antall mennesker.

Vi kan se på et par eksempler på nettbutikker som har både en god og en dårlig profil. Nettbutikken arngren.net selger produkter som det utvilsomt finnes et godt marked for, nemlig motoriserte og elektroniske kjøretøy og leketøy for voksne, slik som fjernstyrte helikoptre, T-truck og scootere. Her skulle vi tro at alle muligheter lå åpne for å drive god butikk. Dessverre mister denne nettbutikken antageligvis mange potensielle kunder ved at den er laget på en helt grusom måte. Alt er rotete, det er vanskelig å finne det du vil ha og helhetsinntrykket er at dette er en useriøs nettbutikk. Enten det eller at den er veldig gammel, og besøkende vet ikke om den fortsatt drives. Det er nok ikke veldig sannsynlig at besøkende vil ha lyst til å komme tilbake.

Som eksempel på det motsatt kan vi se på nettbutikken til Motley Denim. Her har vi andre typer produkter med et veldig stort marked, nemlig klær (alle må tross alt ha klær). De spesialiserer seg på store størrelser. Her ser vi at brukervennligheten er en helt annen. Alt er oversiktlig satt opp, og du vil ikke bruke lang tid på å finne det produktet du ønsker deg. Bildene er også klare og tydelige, så du ser hvilken type produkt du vil få ved å handle her. I motsetning til arngrens skrekkeksempel, vil nok kundene som besøker denne nettbutikken få lyst til å komme tilbake.