Det enkle er det beste

Web design development illustration

Foretrekker du å jakte på kundene, eller vil du at de skal komme til deg? Begge deler, sier du kanskje, men det er vel ingen tvil om at det enkleste er at kundene kommer til deg – helt av seg selv. Hvis du vil få nye kunder via en nettside, må du tenke på totalinnholdet og avgjøre design, farger og oppsett. I begynnelsen kan det virke kaotisk, men for å få en kundevennlig nettside, kan du egentlig sette deg i brukerens situasjon: Sett opp en liste over alt du skal ha med, fjern alt som ikke er strengt nødvendig, og skap orden i innholdet.

Så snart du har bestemt deg, må du samle alle sidene i en enkel og oversiktlig meny. Menyen vil ha mye å si for hvor brukervennlig kundene opplever siden din. Ikke la kundene måtte klikke seg rundt med lange omveier for å finne det de ser etter. Den første siden – og menyen – bør gi kunden et overblikk – så raskt som mulig. Jo raskere besøkerne får oversikt, desto større sannsynlighet er det at de vil være interessert i mer informasjon. Det betyr at du holder på interessen deres, og da er sannsynligheten for at hjemmesiden gir deg nye kunder også mye større.

Et godt eksempel på en nettside med et oversiktlig menysystem, er www.bgafotobutikk.no. Her ligger hovedkategoriene lett tilgjengelige øverst på siden, mens den loddrette menyen til venstre viser hvilke produkter som finnes på siden. Menyene gir altså en oppsummering av alt som tilbys, både av informasjon og produkter, og det er enkelt å finne fram. Søkefeltet øverst til høyre er også synlig og viser at siden er brukervennlig. Som kunde vil du altså finne det du leter etter – umiddelbart og uten ekstra omveier.

Enkelhet og oversikt er altså hele hemmeligheten. Trenger du flere tips og råd, kan du lese artikkelen Funker nettstedet? på Ledernytt.