Husk å oppdatere hjemmesiden

I en hektisk hverdag blir ofte hjemmesiden glemt. Det legges ikke ut ny informasjon, og det som ligger der fra før kan være utdatert for lenge siden. Hjemmesiden er ofte det første «møtet» kundene har med ditt firma eller din nettbutikk, derfor bør du sørge for at siden til enhver tid er oppdatert. Skjer det aldri noe nytt på hjemmesiden vil siden fort miste oppmerksomhet i markedet – og det siste du ønsker er jo å bli usynlig for nye og gamle kunder!

Sørg for at varer og tjenester som ikke lengre gjelder fjernes, og at nye alternativer legges inn. Sørg videre for at ansatte som har sluttet fjernes og nye som har begynt legges til siden. Videre at all kontaktinformasjon som telefonnummer og adresser – spesielt e-postadressene – til en hver tid er korrekte.

Det er kanskje lurt at ansvar for hjemmesiden blir tillagt en eller to i personer firmaet, og at det faktisk blir satt av tid til å oppdatere denne. Siden trenger kanskje ikke oppdatering hver dag, kanskje heller ikke hver uke, men om siste innlegg på siden er flere uker gammelt er det på tide å øke frekvensen. Det samme gjelder Facebook-siden – skal du ha «likes», må publikum få noe å «like».

Dersom du har en brukervennlig nettside er det lettere for leserne å finne informasjon, både ny og gammel, noe som gjør at flere besøkende kommer tilbake for mer. Les om populære nettsider med brukervennlig nettdesign her.