Hva er dårlig webdesign?

En hjemmeside skal alltid vise de aller beste sidene av et selskap. Så mye informasjon som mulig på minst mulig plass og på kortest mulig tid. En bra hjemmeside vil få folk til å stole på selskapet, stole på merket. Der flotte hjemmesider lykkes med å tiltrekke tusenvis av kjøpere på kort tid, kan dårlige hjemmesider skremme bort potensielle kjøpere.

Hvordan hadde du følt deg om du klikket deg inn på hjemmesiden til det nyeste selskapet i byen som organiserer konferanser og ikke kunne finne noen som helst informasjon? Vil du arrangere en konferanse eller fest vil du jo gjerne se på selskapets tidligere erfaringer? Kanskje en oversikt med forskjellige fester de tidligere har arrangert? Hva med en liste over tjenester de tilbyr? Eller hvilke muligheter man har når man arrangerer fest? Hva med en prisliste? Bildegalleri?

Mange nye selskap der ute gjør den store feilen med å lage hjemmesider selv. De lager en hjemmeside som virker fin og god fra deres side, men som er helt uforståelig for kundene. Ingenting er verre enn dårlig webdesign – da er det faktisk bedre å ikke ha noen hjemmeside i det hele tatt. Webdesignen er som ansiktet på et selskap. Akkurat som dine klær og ditt interiør hjemme i leiligheten viser hvem du er som person, er hjemmesiden til et selskap representativt for deres virksomhet. Kommer du hjem til en person som har latt støv samle seg opp i årevis og som lar klær hope seg opp på gulvet, kan du rimelig sikkert si at personen er uoversiktlig og langt i fra ansvarsfull. Kommer du på et jobbintervju i shorts og uklipte negler, vil arbeidsgiveren neppe ansette deg. Samme med hjemmesiden din – du må gi folk trygghet og vise din seriøsitet.

Samtidig er det viktig å holde SEO i tankene – dette er teknikken bak søkefunksjonene i Google og andre søkemotorer. Om din hjemmeside blir skapt av noen med erfaring innen SEO, vil potensielle kunder kunne finne deg på toppen av resultatene fra søket.