Mobilvennlige sider

Nå om dagen er det kjempeviktig å gjøre nettstedet sitt så brukervennlig som mulig. Folk orker ikke å styre med vanskelige nettsider – det er jo så mye enklere å bare finne et annet sted, et sted som er enklere å forstå! Siden veldig mange har begynt å bruke mobiltelefonen til å surfe på nettet, har det også blitt viktig å gjøre nettstedet sitt mobilvennlig. Det vil si at siden må tilpasse seg mobiltelefonen og gjøre det så enkelt som mulig å finne frem – skjermen på mobiltelefonen er jo mye, mye mindre enn på en datamaskin!

Et godt eksempel er blogger som bygger på WordPress. Her har bloggplattformen gjort alt de kan for å gjøre bloggene så mobilvennlige som mulig. Går du inn på en blogg som bruker WordPress fra mobiltelefonen, vil du merke at det er lett å finne frem. Nettstedet vil tilpasse seg skjermen på telefonen din og gi deg nøyaktig det du trenger.

NorgesAutomaten er et annet godt eksempel. Dette nettstedet tilbyr spilleautomater på mobilen, så det er veldig viktig for dem å gjøre ting så brukervennlig som mulig. Nå var disse blant de første til å gjøre nettstedet mobilvennlig, så det er ikke rart at alt fungerer så bra. Det går veldig raskt og smidig å logge inn – et par sekunder senere kan du allerede ha en spillemaskin foran deg, perfekt tilpasset til skjermen på telefonen. Ingenting unødvendig er synlig, alt du behøver er rett foran deg. Det er lett å finne frem, lett å velge maskin, lett å gjøre innskudd og ikke minst lett å spille.

Om noen år vil de aller fleste nettstedet være mobilvennlige, men det er de som var tidligst ute som vil ha størst suksess. Man må nemlig finjustere nettsiden hele tiden, og de som allerede har en mobilvennlig side vil være flere steg foran konkurrentene.