Brukervennlighet

Noe av det viktigste som kjennetegner bra webdesign, er brukervennligheten. Nettsteder som har produkter til salgs søker stadig etter muligheter til å forbedre brukervennligheten. Det skal for eksempel ikke ta mer enn tre-fire klikk før du har fått bestilt og betalt for produktet eller tjenesten. Hjemmesiden må være oversiktlig og lett å navigere seg igjennom.

Trykker du deg inn på en nyhet eller produktbeskrivelse på et nettsted, skal det være enkelt å komme seg tilbake til hovedmenyen eller hoppe rett til en annen nyhet eller produkt. Det er best å holde seg til kun en meny, eller skille produktmenyen fra informasjonsmenyen. Du kan ikke la folk oppleve hjemmesiden din som vanskelig. Alt man skulle kunne ønske å finne ut om selskapet og produktene må være lett tilgjengelig.

Helst skal man også inkludere en side med åpningstider, kontaktinformasjon og tilbakemeldinger. Husk også på å legge inn lenker til din egen og andre sider, slik at du kan styre interessene til besøkende i riktig retning. Om noen sitter og titter på varme luer kan det eksempelvis være godt å inkludere en lenke til varme hansker – slikt går jo i hånd i hånd!