Hvordan designer man en bra hjemmeside?

Vi lever i en spennende tid, der ting forandrer seg lynraskt. For å holde seg oppdatert på alt må man nesten være en zombie – så fort du legger deg ned for å sove, vil du våkne til nye sensasjoner og nyutviklede produkter. Av den grunn velger mange å ansette en webdesigner når man skal sette i gang med en hjemmeside. Vil man starte opp i det små kan man selvsagt gjøre mye av jobben selv – det er ikke altfor vanskelig å finne verktøy på nettet som hjelper deg med oppsettet av hjemmesiden.

Det man alltid må holde et øye med, er selvsagt brukervennligheten og enkeltheten bak hjemmesiden. Ingen liker rot, ingen liker å måtte grave seg frem til informasjonen man søker etter. Hold hjemmesiden så minimalistisk som mulig. Mindre er mer – dette er hovedregelen i markedsføring. Så spørs det selvsagt hvilken type hjemmeside man vil sette opp. Er det en vanlig blogg man vil starte, tar det ikke mer enn fem-ti minutter å starte i gang.

Vil man selge ting over nettet, kan man kjøpe designen for en ganske så billig penge. Er det derimot tjenester man vil tilby, må man satse stort på webdesign. Leg enkle menyer og så få sider som mulig – hver side må være informativ og kort, slik at folk får interessen for produktet eller tjenesten din uten å vite altfor mye. Hold fargene nøytrale for å ikke skremme bort kunder. Mestrer du å holde alt dette i tankene uten å ansette en webdesigner, kan man lett lykkes – men det er ingen dans på roser!