Internett på mobilen

Nesten alt av arbeid og sosial interaksjon er avhengig av internett på noen måter. Utenom separate mobile applikasjoner, er det derfor viktig at nettsidene kan tilpasse seg det mest brukte verktøyet for å være på internett – nemlig mobilen.

Responsive web design eller RWD handler om nettopp dette. Det går ut på at mobilene skal kunne være en anvendelig plattform for internett. Fremgangsmåten handler om å legge inn nok responderende koder slik at skjermen vises i et tilpasset format.

Nettaviser som konkurrerer om å få flest mulig lesere kan for eksempel justere kodene i forhold til innholdet på nettsiden, slik at leserne lettere kan få en oversikt over nyhetssaker tilgjengelig. Nettcasinoer kan tilby slots og diverse underholdning som er oversiktlig og funksjonabelt for en forbruker som sitter på mobilen, og spilling på nett er derfor lettere tilgjengelig enn noen gang tidligere.

Mobilen er med overalt

I disse dager har de fleste med seg internett via mobilen hele tiden, og nettsidene konkurrerer derfor om å være det mest brukte verktøyet gjennom tjenestene som utleveres. Gjennom koder som kan moderere innholdet etter konsumeres skjermstørrelse, vil bedriftene og organisasjonene kunne optimalisere opplevelsen av å benytte seg av siden. Dette fører til mer tastetrykk innad på siden, lenger brukstid, større lønnsomhet, men også en mer oversiktlig og tilgjengelig opplevelse for den enkelte.

Hvis man for eksempel skulle søke på et navn og nummer vil en nettside som ikke bruker RWD kunne sammenlignes med en fysisk, landsomfattende telefonkatalog. Det er såpass lite oversiktlig og anvendelig at tiden det tar for å søke på navnet og nummeret kan føre til at man ikke søker den informasjonen man trenger. En kan derfor si at RWD er en viktig del av hvordan vi oppfatter informasjon på via internett, og at den former vår moderne teknologiske utvikling.